Intensivkurs för körkort i Stockholm

 
Intensivkurs Stockholm

Du som har hittat denna sida är troligtvis intresserad av att veta mer om intensivkurser för körkort i Stockholm. Jag får en hel del frågor kring detta ämne och tänkte därför försöka svara på några av de vanligaste nedan. Har du någon annan fråga som saknas här som du vill ha svar på så är du välkommen att höra av dig så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa dig.

Fråga: Vad kostar en intensivkurs i Stockholm?
Svar: Denna fråga är inte helt lätt att svara på då det beror på väldigt många olika faktorer. Bland annat beror det på hur mycket hjälp du behöver. Räcker det med en kort utbildning för att du ska lyckas ta körkort eller behöver du en mer omfattande kurs? Innehållet i utbildningen påverkar självklart priset.
Några prisexempel april 2012

  • Intensivkörning 10 lektioner under 1 vecka 3690kr lägger man till teori så kostar det 4300kr
  • 2 veckors intensivkurs med 26 körlektion + teori för 9900kr

Fråga: Jag har hört att det är svårare att ta körkort i Stockholm jämfört med i övriga landet. Finns det något jag kan göra åt det?
Svar: Ja det finns det faktiskt. Det finns trafikskolor runt om i Sverige som specialiserat sig på att anordna intensivkurser med boende på plats. Då kommer du bort från Stockholm och kan övningsköra på en mindre ort istället. Ofta kan man även göra sin uppkörning i anslutning till utbildningen och slipper således att köra upp i storstadens hätska trafik och man klarar förhoppningsvis enklare av att ta körkortet.

Fråga: Hur hittar jag en billig intensivkurs i Stockholm?
Svar: Bra fråga! Det går inte att säga att en trafikskola är billigare än en annan då deras priser ständigt förändras. Det du kan, och bör göra, är att först tänka igenom vad du behöver för utbildning och sedan jämföra priser på matchande intensivutbildningar hos olika körskolor. Då får du den kurs du behöver och betalar inte mer än nödvändigt för den.

Fråga: Kan du rekommendera en bra bilskola?
Svar: Vad sa jag svara här. Jag har naturligtvis inte testat alla trafikskolor som finns i Stockholm och söker man på nätet efter recensioner och omdömen för körskolor så hittar man alltid både positiva och negativa kommentarer kring alla skolor. Det handlar även mycket om personkemi och att det måste stämma mellan elev och lärare. Dessutom har de flesta trafikskolor flera lärare så kvaliteten kan skifta inom samma skola. Lyckas man dessutom inte tar körkort på första försöket så är det lätt att skylla på att det är fel på körskolan.

Fråga: Vad får jag köra för olika fordon med de olika körkortstyperna?
Svar: Detta är något som du kommer få lära dig under din utbildning men vi kan snabbt gå igenom det här. A körkort är för motorcykel och AM för EU moped. B körkort är det vanligaste och då får du köra bil, med C får du köra lastbil och D buss. Lägg till ett E på slutet, till exempel BE, får du köra respektive fordon med tungt släp.

Fråga: Måste man bo i Stockholm för att ta körkort där?
Svar: Nej självklart måst man inte bo i Stockholm för att ta körkort där. Det går alldeles utmärkt att ta körkort i Stockholm när man är på besök. Varför inte kombinera en veckas semester i huvudstaden med att samtidigt passa på att ta körkort där?